Начало Социални грижи Добрите практики Актуално В Ловеч посветиха форум на социалната икономика

В Ловеч посветиха форум на социалната икономика

В Ловеч посветиха форум на социалната икономика - изображение

Регионалният форум „Ловеч 2018 – мостове за социално ангажирани предприятия“, който се проведе в рамките на два дни, е по пилотния проект на Регионалната социална икономика „Региони 2018“, ръководен от ГД „ГРУПА“ на Европейската комисия. Той се изпълнява от община Ловеч и Българския център за нестопанско право.

Основната задача на обществения форум беше участниците в него да обсъдят, но и да бъдат създатели на нови идеи.Темите на дискусиите бяха насочени към добрите практики, устойчивите решения да успешно сътрудничество и развитието на този вид икономика.

В проявата се включиха както представители на бизнеса, така и на професионалните училища, МТСП, депутати и на Европейската комисия.

За пореден път социалният министър заяви, че социалната и солидарна икономика е приоритет на ведомството, което оглавява. Бисер Петков изрази убедеността си, че социалното предприемачество е важно и значимо особено днес, защото дава власт на хората да решават проблемите си, търси решение на социални казуси по нов и нестандартен начин, а и самото то е вид иновация. В изказването си той подчерта и нуждата от нормативно регулиране и определи като сериозен успех разработването на проектозакона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

В рамките на проявата се проведе и базар –изложение, чиято основна цел беше да популяризира социалното предприемачество и малкия бизнес като представи продуктите и услугите, които те предлагат. На него бяха представени фирми от Ловеч, Велико Търново, Пловдив и София.

В края на събитието кметът на общината Корнелия Маринова връчи на Бисер Петков голямата награда на форума. Силно изразените му ангажименти към социалните политики са в основата на решението за отличието. Специални награди получиха още ловешките „Сити център“, сдруженията „Гражданска инициатива“ и „Закрила“ и Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги. Фреди Уулс от холандската фондация „Де Пасарел“, който от осем години работа по темата за социалните услуги у нас, получи специален плакет.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: http: lovechtoday.eu, mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеНовиниСнимкиЗдравни съветиСпециалистиАнкети