Начало Социални грижи Добрите практики Актуално В Дупница удължиха с още година работата по най-значимия си социален проект

В Дупница удължиха с още година работата по най-значимия си социален проект

В Дупница удължиха с още година работата по най-значимия си социален проект - изображение

Децата от уязвимите групи на възраст от 0 до 7 години ще получават специализирани услуги за ранно детско развитие още 14 месеца. Това стана възможно след подписването на договора, с който срокът по проекта, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ се удължава до края на 2019 година. Допълнително са осигурени и почти 300 000 лв.

Благодарение на различните социални услуги подкрепа през последните две години получават 592 деца и семействата им. От местната администрация определят проекта като най-мащабният, който са осъществили в областта на социалната сфера. Голямата задача е да не се допусне децата с увреждания и със специални потребности да изпаднат в изолация, но още и да се предотврати и намали бедността им.

През този период и в следващата една година с всички тях ще продължават да работят множество специалисти – социални работници, лекари, медицински сестри, педагози. Освен осигуряването на здравни грижи, детска консултация и работа с децата, проектът предлага още семейно консултиране и формирането и развитието на родителските умения.

Очакванията са, че след приключването на проекта по европрограмата, услугите ще станат ангажимент на държавата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zadupnitsa.com
Снимка: fr.depositphotos.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаЗдравни съветиПсихологияИнтервютаХранене при...РецептиИсторияТестовеНормативни актовеОрганизацииОбразованиеЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника