Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Въвеждат технологии за обучение на деца с увреждания в училищата

Въвеждат технологии за обучение на деца с увреждания в училищата

Въвеждат технологии за обучение на деца с увреждания в училищата - изображение

В следващите две години във всички учебни заведения в страната ще бъдат въведени технологии за обучението на деца с увреждания. Инвестициите са част от проекта за дигитализация на образованието. Това стана ясно от думите на заместник образователния министър Деница Сачева по време на Международната конференция „Допълващи и алтернативни комуникации“.

Чрез новите технологии има реален шанс децата с увреждания да получат образование и да бъдат реално социализирани.

В изказването си пред форума Деница Сачева подчерта, че сами по себе си технологиите не решават проблеми.Възможността да бъдеш част от социума и да се образоваш зависи както от нагласата на отделната личност, така и от начина, по който обществото приема и се отнася към децата с увреждания.

Форумът представя световния опит по отношение на модерните начини и технологии както за деца, така и за възрастни, които имат трудности в комуникацията. Става дума за случаите на детска церебрална парализа, аутизъм и други.

По време на форума, който продължава до 14 ноември, ще бъдат представени доклади за съвременните методи и технологии за допълваща и алтернативна комуникация. Особено полезни за участниците ще бъдат и демонстрациите, свързани с обучението на деца с ДЦП, аутизъм и множество увреждания. В рамките на проявата бяха представени историите на Анжела, Сашо и Анна, които използват съвременните технологии за алтернативна комуникация и които въпреки уврежданията си общуват и се развиват.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mon.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСнимкиНовиниЛайфстайлЛюбопитноКлинични пътекиИсторияРецептиСпортАнкетиАлт. медицинаОбразованиеЗдравни съветиПсихология