Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Българските работодатели се обявиха против увеличението на тавана на пенсиите

Българските работодатели се обявиха против увеличението на тавана на пенсиите

Българските работодатели се обявиха против увеличението на тавана на пенсиите - изображение

В специално писмо до премиера, министрите на финансите и социалната политика и управителя на НОИ от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), част от която са всички работодателски организации у нас, изразяват своето категорично несъгласие с провеждането на „сепаративни срещи със синдикалистите“ зад техния и на други компетентни органи гръб.

Според Асоциацията популизмът, свързан с предстоящите избори за Европейски парламент и местна власт, е в основата на обявените намерения за промени в пенсионно осигурителната система. Според представителите на бизнеса е оказан натиск от страна на синдикатите и не са проведени обществени и експертни консултации по темата, нито е направена оценка на въздействието. Не са отчетени и основните принципи на системата на пенсионното осигуряване.

В текста е посочено още, че намеренията противоречат по драстичен начин на предизборните обещания на управляващата коалиция, че няма да се увеличават данъчните и осигурителните задължения и ще бъдат съхранени условията за инвестиции и бизнес. Противоречат още и на средносрочната прогноза за бюджета за периода от 2019-а до 2021 г., приета с решение на кабинета от април тази година.

Всичко това кара членовете на Асоциацията да настояват за незабавна среща, на която са присъстват премиерът, министрите на финансите и социалната политика и управителят на НОИ. Приканват съвета на управляващата коалиция да обсъди незабавно всички негативни последици и да се откаже от заявените промени при приемането на държавния и бюджета на ДОО.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: aobe.bg
Снимка: daf-mag.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСпортСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиНормативни актовеОрганизации