Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Българо-германските консултационни дни ще се проведат през септември в Русе и Велико Търново

Българо-германските консултационни дни ще се проведат през септември в Русе и Велико Търново

Българо-германските консултационни дни ще се проведат през септември в Русе и Велико Търново - изображение

За поредна година Националния осигурителен институт ще бъде домакин на проявата, по време на която експерти от България и Германия ще дават консултации по конкретни казуси, свързани с пенсиите. За първи път превърналата се в традиция инициатива ще се проведе в два града. На 18 и 19 септември екипите ще приемат граждани в Русе, а на 20 септември във Велико Търново.

Консултациите се организират от НОИ, Федерацията на Германското пенсионно осигуряване и Германското пенсионно осигуряване Средна Германия и всяка година се провеждат в различни български и немски градове. През юни подобна среща се проведе в Карлсруе.

Четири са екипите, които ще отговорят на въпроси за условията за придобиване на пенсии, преизчисляването им, изплащането съгласно правилата за координация на схемите за социална сигурност, които са част от европейския регламент и какъв може да е размерът на бъдещата германска пенсия.

Всичко това ще се случи според предварително подготвени графици. Запазването на приемен час е както по телефон – за Русе – 082 81 61 15, а за Велико Търново – 062 61 34 01, така и по електронна поща.
ОТ НОИ уточняват, че би било добре хората да носят всички документи за трудов и осигурителен стаж, дипломи и лична карта, а за жените и акт за раждане на децата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: nssi.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи