Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Българо-германските консултации по пенсионните въпроси ще се проведат от 26 до 28 юни

Българо-германските консултации по пенсионните въпроси ще се проведат от 26 до 28 юни

Българо-германските консултации по пенсионните въпроси ще се проведат от 26 до 28 юни - изображение

От 26 юни в германския град Карлсруе започват станалите вече традиционни българо-германски консултации, посветени на пенсиите. Организатор на събитието, което ще продължи до 28 юни, са НОИ, Федерацията на германското пенсионно осигуряване и Германското пенсионно осигуряване – Средна Германия.

Двете страни са подготвили общо четири екипа. Експертите в тях ще дават безплатни консултации, свързани с правата на живеещите в Германия български граждани по отношение на пенсиите.

Специалистите ще отговарят на въпроси за нужните документи за придобиване на пенсия, за условията както и за начините, по които се преизчисляват и изплащат пенсии въз основа на правилата в ЕС. Хората ще получат информация и за размера на бъдещата си германска пенсия.

От НОИ уточняват, че гражданите ще бъдат приемани и през трите дни в периода от 9 сутринта до 16 часа. Тъй като това ще се случва по предварителен график, то е добре нуждаещите се от консултации предварително да се запишат. Те могат да направят това или на тел: 0049 721 825 11543, или на електронната поща: servicezentrum.karlsruhe@drv-bw.de.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: nssi.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСпециалистиЛеченияЗаведенияИстория