Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Българи от чужбина помагат на Юрий Сарев да си плати осигуровките

Българи от чужбина помагат на Юрий Сарев да си плати осигуровките

Българи от чужбина помагат на Юрий Сарев да си плати осигуровките - изображение

Поредният зов за помощ и случай, за който днес информираха в сутрешния блок на телевизия „България Он Ер“, поставя отново остро въпроса затова в каква държава живеем и защо.

Историята на 50-годишния Юрий Сарев е разтърсваща и драматична, но за жалост не е единствена.

Накратко тя е следната. Преди повече от месец откриват туморно образувание в гърлото на мъжа. Тогава той е приет по спешност в болницата, тъй като се задушава и не може да диша. Приятелката му обяснява, че тогава му поставят и тръба в гърлото. Все още не е ясно дали туморът е злокачествен или доброкачествен, просто защото Юрий Сарев не е здравноосигурен.

1340 лв. е сумата, необходима за бъдат възстановени правата му и да го приемат в здравно заведение, за да бъде поставена диагноза и да започне лечение. Както поясни приятелката му, от ИСУЛ вече са им отказали, вероятно защото от социални грижи не са си свършили работата, независимо че се ангажирали, защото Юрий е социално слаб.

Освен всичко това мъжът няма и документи за самоличност. Причината отново е свързана с липсата на пари. Както стана ясно той няма постоянна работа, в момента го издържа жената, с която живее. Друга тема е мястото, което обитават двамата. Мазе без баня и тоалетна в Панчарево, за което също не са плащали наем от три месеца и се притесняват, че ще бъдат принудени да го напуснат. Затворен кръг на ужаса, в който попадат мнозина. И за жалост всичко опира до това дали имаш, или нямаш – пари, работа, възможности.

Добрата новина е, че българи, които живеят в Чикаго са изпратили пари и е напълно възможно съвсем скоро здравните осигуровки на Юрий Сарев да бъдат платени и той да получи необходимата помощ. Лошата е, че подобни случаи се превръщат в нещо обичайно, броят им расте и е почти невъзможно да бъде даден ясен отговор на въпроса, кога ситуацията у нас ще се промени.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bgonair.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниАнкетиСоциални грижиСтатистически проучванияОрганизацииЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСпортЛеченияХранене при...Алт. медицинаПсихологияИсторияЗаведенияКлинични пътекиИнтервютаНормативни актовеСпециалистиГеографияДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицината