Начало Социални грижи Добрите практики Актуално България е домакин на международна конференция, посветена на бъдещето на труда

България е домакин на международна конференция, посветена на бъдещето на труда

България е домакин на международна конференция, посветена на бъдещето на труда - изображение

Днес и утре в София се провежда международен форум, посветен на труда и неговото бъдеще, особено в контекста на бързината, с която той се променя в последните години. Тази промяна е провокирана от модерните технологии и дигитализацията.

В конференцията участват 150 представители на международни институции, социални партньори, политици, неправителствени организации от Евросъюза и Западните Балкани. Тъй като форумът е част от председателството на страната ни, резултатите от него ще се превърнат в част от проекта на заключенията на Съвета на ЕС.

„Бъдещето на труда“ е темата на събитието, по време на което ще има дискусии и ще се чуят различни мнения. Сред въпросите, които ще са в центъра на вниманието на участниците, са проблемите, произтичащи от застаряването на работната сила, начините, по които може да се насърчи по-дългия трудов стаж, както и възможностите да има реална приемственост между поколенията. Внимание със сигурност ще провокира и темата за това дали са се променили драстично изискванията към работещите и какви знания и умения ще им бъдат нужни през следващите десетилетия.

Сред другите теми, които ще се обсъдят, са още и начините политиките по отношение на образованието, обучението и преквалификацията, съобразени с новите условия и нуждите на пазара на труда, да станат много по-ефективни и да се усъвършенстват.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg
Снимка: cpacanada.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЗаведенияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеИсторияЛичностиЛеченияОрганизацииКлинични пътекиРецепти