Начало Социални грижи Добрите практики Актуално България е домакин на годишната среща на експертите от системата за социална закрила

България е домакин на годишната среща на експертите от системата за социална закрила

България е домакин на годишната среща на експертите от системата за социална закрила - изображение

Годишната среща на експертите от системата за социална защита (MISSOC) се провежда в София на 31 май и 1 юни. Форумът беше открит от министъра на труда и социалната политика. Бисер Петков говори за ефекта от работата на експертите и подчерта, че постоянната актуализация на информацията помага за решаването на множество проблеми.

В словото си министър Петков припомни, че страната ни е положила много усилия, за да модернизира социалната си система. Сериозна помощ в тези процеси оказва възможността за обмен на добри практики и взаимното обучение.

Да популяризира и разяснява социалното законодателство на различните държави в ЕС е една от основните задачи на MISSOC. Системата за взаимно информиране предоставя редовно актуална информация за националните системи за социална закрила както в държавите, които са част от ЕС, така и за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швеция. Темите, за които се актуализира информацията са здравеопазване, болести, майчинство, старост, инвалидност, трудови злополуки, професионални заболявания, безработица, минимален доход. Тя е нужна на гражданите от съюза, защото чрез нея те получават информация и знаят всичко за правата си.

По темата работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНормативни актовеНовиниЛайфстайлАнкетиСнимкиСпортЛюбопитноИсторияОрганизацииПсихологияВидеоСпециалистиЗдравни съветиИнтервютаФизиологияЛеченияБотаника