Начало Социални грижи Добрите практики Актуално „България дарява“ е новата дарителска инициатива на 12 организации

„България дарява“ е новата дарителска инициатива на 12 организации

„България дарява“ е новата дарителска инициатива на 12 организации - изображение

Обединение от дванадесет граждански организации създаде нова инициатива, чиято цел е да сътрудничи и помага за набирането на средства за каузите, които защитават сдруженията в страната. Сред учредителите са Българският дарителски форум, Националната мрежа за децата, УНИЦЕФ и други.

Директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова е категорична, че новата платформа ще даде реален шанс на множество инициативи, за които няма информация извън населеното място, където се зараждат. Водена от идеята, че дарителството е в състояние да промени обществото, тя е убедена, че учредителите на „България дарява“ могат да помогнат със своя опит и ресурс каузите да стигнат до колкото е възможно повече хора. Красимира Величкова смята, че дарителството в никакъв случай не е единствено събирането на пари, то е още идеи, време и вдъхновение.

До 15 януари е срокът за регистрация на гражданските организации, които искат да бъдат част от новата платформа. Кандидатурите ще бъдат одобрени до края на януари, след което започва и работата по реализацията на всяка една от каузите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bulgariadariava.bg, bnr.bg
Източник: ecolelamache.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлСоциални грижи