Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица БТПП стартира нов проект за заетост

БТПП стартира нов проект за заетост

БТПП стартира нов проект за заетост - изображение

Търговско-промишлената палата започна реализацията на новия проект по националния план за действие по заетостта за 2019-а. С него екипът акцентира върху работата с трайно безработните, които представляват една от най-големите групи.

Разковничето към възможността тези хора да бъдат активирани и включени в обученията по заетост се крие в проекта „Каталози“ и това, което той означава – компетентност, актуализация, трудово активиране, логистика на обучения, заетост и интегритет.

От БТПП са категорични, че техните инициативи допълват мерките от националния план и предвиждат активиране на безработните, шанса те да станат част от подходящи и актуални модели, които допълват палитрата от различните професионални обучения и са преход към включването им на трудовия пазар.

Проектът предвижда обучения и подготовка за секторите – ресторантьорство, информатика, търговия, стопанско управление и финанси, администрация, строителство, хотелиерство, производство, услуги, туризъм, градинарство и други. В различните видове обучения – за ключови компетентности, професионални и за заетост ще бъдат обхванати 1280 безработни от 25 общини, от които 18 са с над средното ниво на безработица.

Проектът предвижда най-малко 40% от успешно завършилите да започнат работа.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bcci.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиСнимкиНовиниСпортЛайфстайлИсторияНормативни актове