Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Близо 200 работни места предложи бизнесът по време на две трудови борси

Близо 200 работни места предложи бизнесът по време на две трудови борси

Близо 200 работни места предложи бизнесът по време на две трудови борси - изображение

По време на трудовите борси, организирани в Разлог и Панагюрище от Агенцията по заетостта, представителите на бизнеса предложиха близо двеста работи места. Над 220 души, които търсят работа, се запознаха с предложенията и изискванията на 30 работодатели.

Борсата в Разлог беше специализирана в областта на туризма. По време на нея 18 работодатели обявиха 169 работни места. Най-много се търсят бармани, сервитьори, готвачи, рецепционисти, камериери както и други професии в сферата на услугите в туристическия бранш.

Дванадесет работодатели представиха дейността си и свободните работни места в Панагюрище. Те са за предприятия в строителството, преработвателната промишленост, транспорта и услугите.

По време на срещите както безработните, така и представителите на бизнеса бяха запознати с различните европейски програми, чрез които се осигурява заетост и се провеждат обучения. Експертите от бюрата по труда дадоха подробна информация и предоставиха данни за състоянието на трудовия пазар и възможностите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиНовиниЛюбопитноСнимкиРецептиОрганизацииСпорт