Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Близо 200 деца и младежи ще бъдат обхванати от нови социални услуги в Ловеч

Близо 200 деца и младежи ще бъдат обхванати от нови социални услуги в Ловеч

Близо 200 деца и младежи ще бъдат обхванати от нови социални услуги в Ловеч - изображение

Местната администрация в Ловеч започва работата по проект, чрез който ще бъдат разкрити четири нови социални услуги. Разработката се реализира по ОП „Региони в растеж“. Близо 940 000 лв. са средствата, от които 798 990 лв. са европейски, а националният принос е от 140 998 лв., стана ясно от първата пресконференция по темата, проведена на 6 август.

Според проекта „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в Ловеч“ ще бъдат създадени като структура Център за обществена подкрепа с капацитет до 100 души и кризисен център към него с четири места, Дневен център за подкрепа на 30 деца с увреждания и семействата им и с 60 места за консултации, Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години за 8 души и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21г.. За тази цел ще бъдат преустроени няколко сгради, сред които и тази на бившата детска ясла „Здравец“.

От община Ловеч са категорични, че по този начин социалните услуги, които предоставят, ще бъдат полезни и ще отговарят на индивидуалните потребности на децата. Кметът Корнелия Маринова заяви, че реализирайки проекта, постигнатото до момента в сферата на социалните услуги в общината ще бъде многократно увеличено.

Очаква се да бъдат открити и 43 работни места по проекта, който трябва да приключи на 29 септември 2019 г.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: lovech.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЗаведенияЛайфстайлНормативни актовеПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСпортАнкетиИнтервютаРецептиТестовеИсторияХранене при...Алт. медицинаОрганизацииОбразованиеСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника