Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Близо 1300 души са се регистрирали през август в бюрата по труда в страната

Близо 1300 души са се регистрирали през август в бюрата по труда в страната

Близо 1300 души са се регистрирали през август в бюрата по труда в страната - изображение

Почти 1300 души са се регистрирали като безработни в страната през август, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Екипите на бюрата са осъществили 127 срещи с граждани, които се регистрират за първи път и активно търсят работа. По време на разговорите специалистите предоставят пълна информация за възможностите, които имат безработните. Сред тях са програмите, финансирани от републиканския бюджет, процедурите по закона за насърчаване на заетостта и активните схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Сред важните неща, на които поставят акцент трудовите посредници, са необходимостта от изработването на личен план за търсене на работа, провеждането на индивидуални и групови психологически консултации и възможностите за работа в чужбина. Затова и дават информация за EURES мрежата за професионална мобилност в Евросъюза и възможностите за работа в чужбина.

От своя страна търсещите реализация на пазара на труда са проявили интерес към професионалната квалификация и особено към държавното предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“. Част от тях са поискала бюрата по труда да предлагат и още една услуга, свързана с подготовката на автобиография и начините, по които става представянето на интервю за работа.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияНовиниСнимкиТестовеФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения