Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания АСП и общините подписват споразумения за процедурата „Независим живот“ 2018-а

АСП и общините подписват споразумения за процедурата „Независим живот“ 2018-а

АСП и общините подписват споразумения за процедурата „Независим живот“ 2018-а - изображение

За първите 11 дни на 2018 г. между Агенцията за социално подпомагане и общините са сключени 219 споразумения, чрез които се финансират услугите "личен асистент", "социален асистент" и "домашен помощник".

От АСП информираха, че предстои подписването на контракти и с други 74 общински администрации, в които се реализира проектът „Независим живот“, като за тях той свършва в края на 2018 г.

Когато приключи финансирането на тези важни социални програми с европейски средства, те биват продължени с пари от републиканския бюджет. За 2018-а това стана факт с постановление 332 на МС.

От Агенцията припомнят, че е в ход подготовката на допълнителни споразумения, свързани с увеличаването на минималната работна заплата от началото на тази година. Те ще бъдат допълнени към вече подписаните с общините и ще са влязат в сила със задна дата от първия ден на януари.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: asp.government.bg

Снимка: mlsp.government.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория