Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Агенцията за закрила на децата търси мнението им за новата стратегия

Агенцията за закрила на децата търси мнението им за новата стратегия

Агенцията за закрила на децата търси мнението им за новата стратегия - изображение

Агенцията за закрила на детето поиска от децата на България да изразят своето мнение по важни въпроси, свързани с живота им. Сред тях са дали страната ни е добро място за живеене, получават ли подкрепа от възрастните, както и дали мнението им бива зачитано. Сред темите, по които момчетата и момичетата на възраст до 18 години ще изразят позицията си, са още образованието, което получават и здравословния живот.

Анкетата може да бъде попълнена до 1 октомври и може да се намери в сайта на държавната агенция.

Екипът на ДАЗД е убеден, че политиките, които ще се превърнат в част от новата национална стратегия за детето, трябва да отговарят на потребностите на младите хора и това е причината оттам да потърсят и тяхното мнение.

От агенцията уточняват, че консултациите по време на работата върху документа са изключително важни. По време на тях ще бъдат чути мнения и становища на детски и младежки организации, родители и техните сдружения, професионалисти, представители на законодателната и съдебната власт, граждански организации, местна власт, научни среди и медии.

Стратегията ще бъде съобразена с всички тях, за да се превърне в реално работещ документ.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: sacp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииПсихологияЛайфстайлНовиниСпортЛюбопитноНормативни актовеСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаТестовеХранене при...РецептиИнтервютаАнкетиИсторияОбразованиеЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника